четвер, 13 серпня 2009 15:18

Британці через посольства викликають таксі і запитують погоду

Британці через посольства викликають таксі і запитують погоду

Британські посольства оприлюднили найбільш дивакуваті звернення і прохання про допомогу своїх громадян з різних країн світу. Серед них були досить неочікувані речі.

За кордоном британка звернулась до клініки пластичної хірургії для збільшення грудей. Вона була незадоволена результатом і захотіла, щоб представництво країни за кордоном втрутилося.

Ще одна британка, перебуваючи у Флориді, попросила допомогти її підлітку-сину запакувати валізу і підкинути його до аеропорту, бо він занедужав.

В огляді дзвінків британців за кордоном за консультаціями, представництво країни перераховує звернення на кшталт проконтролювати неслухняних дітей, запитання про те, якою буде погода, і як зробити джем у домашніх умовах.

Британські консульства мають мережу з 261 відділення у світі, щоб допомагати громадянам за кордоном безпечно подорожувати і забезпечити їх у разі виникнення проблем.

"До нас регулярно звертаються люди, які думають, що ми є конторою "єдиного вікна" для вирішення будь-якої проблеми клієнта за кордоном, - сказала Джульєт Марік з Британського консульства в місті Аліканте, Іспанія.

Міністр закордонних справ Кріс Браянт зазначив, що консульський штат існує, щоб допомагати британцям у справжніх труднощах за кордоном – рятувати від жертв кримінальних злочинців і грабіжників, допомагати у надзвичайних ситуація[, у випадках втрати паспорту.

"Важливо, щоб британці розуміли що може зробити для них представництво за кордоном, а чого не може. Тоді б персонал зосередився на справді серйозних справах, коли люди реально потребують допомоги", - сказав він.

За матеріалом: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Британці через посольства викликають таксі і запитують погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі