пʼятниця, 19 липня 2019 23:41

Brexit змінить відносини між Британією і Шотландією - Померанцев

Brexit змінить відносини між Британією і Шотландією - Померанцев
Пітер Померанцев: "У Британії треба щмінити всю політичну систему"

Brexit – це трагедія для Великої Британії, вважає британський журналіст, письменник Пітер Померанцев.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Країна". В аналітичному центрі при Лондонській школі економіки досліджує пропагандистські впливи в різних країнах.

"Мушу тепер більше працювати. Для всіх, хто досліджує пропаганду, це золота доба. Під нами в університеті є відділ медіакомунікацій. Раніше всі трохи знущалися над ними: мовляв, несправжній предмет. Тепер вони – зірки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія профінансує суд в Гаазі щодо розслідування катастрофи MH17

Тереза Мей пішла з посади, бо втратила підтримку своєї партії, вважає експерт.

"Напевно, найкращий дипломат не зміг би об'єднати парламент. Бо неможливо зрозуміти, як вони приймають рішення. Країна не в змозі висловити те, що вона думає.

Головною внутрішньою проблемою Англії в політиці завжди були відносини з Європою, додав він.

"Ми формуємо свою ідентичність як неєвропейці. При цьому близькі стосунки з Європою неминучі. Така сімейна трагедія. Починаючи з завоювання Британії римлянами і норманами, усі соціальні кризи пов'язані з відносинами з Європою. Це - лише новий повтор. Трагедія в тому, що цього не можна уникнути - можна тільки згладити або зменшити. Швидко це не закінчиться. Буде розпадатися і збиратися. Будуть моменти підйому і падіння. Можна було закрити це питання. Але тепер воно хронічно відкрите і далі домінуватиме над усім."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тереза Мей: Брексіт може не відбутися

Уряд Шотландії заявив, що у разі реалізації сценарію Brexit організує другий референдум за незалежність. Це неминуче, каже Померанцев:

"Це - нова стадія відносин між Англією та Шотландією, Північною Ірландією. У державі треба змінити всю політичну систему, щоб була пропорційною і реально представляла суспільство (у Британії перевагу на виборах мають лейбористська і консервативна партії. - Країна). Переглянути усю базову структуру наших політичних контрактів. Це - позитивний варіант розвитку подій. У Шотландії найбільша партія - проти існування Великої Британії. Використають будь-який шанс, щоб здійснити свою мрію стати незалежними."

Повне інтерв'ю з Пітером Померанцевим читайте у журналі "Країна" від 12 липня.

Зараз ви читаєте новину «Brexit змінить відносини між Британією і Шотландією - Померанцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі