субота, 16 червня 2007 14:43

Бразильські вчені доведуть, що Амазонка довша за Ніл

Бразильські вчені приводять докази того, що Амазонка, а не Ніл є найпротяжнішою річкою в світі. Амазонка офіційно визнана самою повноводною річкою, проте по довжині завжди вважалася другою після Нілу.

Твердження про те, що південноамериканська річка є найпротяжнішою, були зроблені після експедиції в Перу, в ході якої, як повідомляється, вдалося виявити нову початкову точку Амазонки.

Ця точка розташована в горах на півдні Перу, а не на півночі країни, як вважалося раніше. В результаті, за словами вчених, довжина Амазонки складає 6800 кілометрів в порівнянні з 6695 кілометрів Нілу. Точну довжину річок обчислити непросто. Ці обчислення залежать від вірного визначення витоку і гирла.

Після експедиції в Перу вченим ще належить вибрати одну з двох точок, які можуть бути джерелом Амазонки. Проте учені стверджують, що при будь-якому виборі Амазонка вважатиметься найдовшою річкою в світі, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Бразильські вчені доведуть, що Амазонка довша за Ніл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі