субота, 29 грудня 2007 15:46

Бразилія з імпортера перетвориться на експортера нафти

Бразилія встановила новий рекорд виробництва нафти, повідомила прес-служба нафтогазового холдингу Petrobras.

За даними компанії, 25 грудня 2007 року Petrobras змогла вийти на рівень 2,238 мільйона барелів в день і увійти до вісімки найбільших добувних підприємств в світі по цьому показнику. Попереднє досягнення (1,912 мільйона баррелів в день) було встановлене 23 жовтня 2006 року.

"Рекорд видобутку більше двох мільйонів барелів нафти за день - це абсолютно надзвичайна подія. Цей показник ставить Petrobras в один ряд з найбільшими світовими підприємствами. Тепер ми вийшли на рівень, коли Бразилія може сама забезпечити свої потреби в нафті, а це для країни фундаментальне досягнення", - сказав директор Petrobras з видобутку і виробництву Гильерме Естрела.

Для нарощування об"ємів здобичі і виробництва енергоносіїв Бразилія тільки в 2007 році ввела в дію шість нових платформ. У планах наступного року - початок експлуатації трьох нафто- і однієї газодобувної платформи на шельфі атлантичного узбережжя.

Президент країни Луіс Інасіо Лула да Сілва висловив надію, що з моменту початку експлуатації нових родовищ Бразилія з імпортера перетвориться на експортера нафти, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія з імпортера перетвориться на експортера нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі