середа, 17 жовтня 2007 12:53

Бразилія під загрозою епідемії лихоманки

Розповсюдження у Бразилії смертельно небезпечної лихоманки Денге набуває масштабів епідемії, вважає міністр охорони здоров"я країни Жозе Гомес Темпорао.

"Це дійсно епідемія - цього року від хвороби померла вже 121 людина", - сказав міністр, відкриваючи у штаті Мінас-Жерайс загальнонаціональну кампанію по боротьбі з лихоманкою Денге.

За даними його відомства, всього за перші дев"ять місяців цього року у Бразилії було зареєстровано 481 тисячу випадків захворювання. Це у півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Я б сказав, що поки що ми програємо цю війну", - зазначив міністр охорони здоров"я Бразилії.

Лихоманка Денге, яку іноді називають суглобовою лихоманкою або фініковою хворобою, - гостре вірусне захворювання, збудниками якого є комарі Aedes aegypti, і Aedes albopictus. Переносниками інфекції можуть бути хворі люди, мавпи і, можливо, кажани.

Хвороба була завезена до Бразилії у XIX столітті вихідцями з Азії. У 50-і роки завдяки ефективним санітарним заходам її вдалося повністю викоренити, проте у 80-і роки інфекція знову з"явилася на території країни, повідомляє  РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Бразилія під загрозою епідемії лихоманки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі