субота, 10 травня 2008 17:14

Бразильці зведуть нову найвищу скульптуру в Латинській Америці

Наприкінці 2008 року на півночі Бразилії в містечку Санта-Крус буде зведено статую Св. Рити Кассійської. Вона стане найвищою в Латинській Америці.

Статую Св. Рити Кассійської заввишки 42 метри буде розміщено на триметровому постаменті в Санта-Крус у північному бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Норті.

Таким чином, автор проекту скульптор Алешандрі Ласерда сподівається на чотири метри перевищити "рекорд" знаменитої статуї Христа-Спасителя на горі Корковаду в Ріо-де-Жанейро.

За його словами, виготовлення гігантської скульптури в натуральну величину почалося в січні цього року за технологією, розробленою самим автором. Дерев"яні форми заповнюються глиною, по якій відлилися гіпсові контури майбутньої статуї.

На фінальній стадії робіт за ними виготовляється остаточний, залізобетонний варіант скульптури. Закінчення робіт вартістю більше 4 мільйонів бразильських реалів (2,3 мільйона доларів США) намічено на грудень цього року.

На сьогоднішній день найвищою в Бразилії та у всій Латинській Америці релігійною скульптурою є статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро. Відкрита 12 жовтня 1931 року, 38-метрова статуя розташована на горі Корковаду на висоті 710 метрів над рівнем моря.

З оглядового майданчика біля підніжжя статуї Христа відкривається живописний вигляд на Ріо-де-Жанейро, національний парк Тіжука, Атлантичний океан і затоку Гуанабара, в гирлі якої розташоване місто.

У липні 2007 року голосуванням 90 мільйонів користувачів інтернету в усьому світі статуя Христа-Спасителя була обрана одним із семи нових чудес світу.

До цього списку також потрапили римський Колізей, Велика Китайська стіна, палац Тадж-Махал в Індії, скельне місто Петра в Йорданії, місто індійців Мачу-Пікчу в Перу і піраміда майя в місті Чичен-Іца в Мексиці, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Бразильці зведуть нову найвищу скульптуру в Латинській Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі