понеділок, 03 листопада 2008 12:09

Браун випросив гроші для МВФ у Саудівської Аравії

Браун випросив гроші для МВФ у Саудівської Аравії

Гордон Браун похвалився вчора успішним завершенням його спроб переконати Саудівську Аравію допомогти "хворим" економікам, вливши більше грошей у Міжнародний Валютний Фонд.

Проте прем"єра також попередили, не сприймати Саудівську Аравію за "дійну корову", тому що країна вже має свої плани, як витратити мільйони, отримані під час підвищення цін на нафту.

Браун не розголошує суму саудівської допомоги, говорячи, що цифри будуть оприлюднені на самміті у Вашингтоні в середині цього місяця.

Саудівська Аравія наполягала на тому, щоб Британія не робила надто поширених заяв щодо раптових великих прибутків Аравії за період підвищення цін на нафту. Браун ж раніше закликав країни Затоки надати фінансово постраждалим економікам сотні мільйонів допомоги.

Неофіційно представники влади Саудівської Аравії визнають, що в останні десятиліття не вкладали гроші у розвиток інфраструктури та комунального господарства і зараз мають намір поправити це. Крім того, влада планує інвестувати освіту в країні, а також покращити життєві умови звичайних сімей.

Держава може поставити внутрішньо економічні пріоритети перед допомогою західним економікам.

Вчора міністр Британії прибув з візитом у Катар - декілька днів після того, як Барклай банк оголосив про надані 3.5мільйонів інвестицій королівською сім"єю Абу Дубаю та 2.3 мільйони Катаром. Прем"єра супроводжували 27 провідних експертів з економіки, енергетики та будівництва країни, які збираються інвестувати у регіоні.

Браун зауважив, що, хоча Британія і "відкрита для бізнесу", він не хоче, щоб країни Середнього Сходу намагалися використовувати інвестування для отримання політичного впливу. "Поки вони грають за нашими правилами і діють для наших комерційних задач, ми заохочуємо інвестування незалежних фондів з їх боку." - заявив прем"єр.

Лорд Мендельсон говорить, що відтепер країни Затоки будуть очікувати на більшу роль у світових інститутах в заміну на їх інвестиції, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Браун випросив гроші для МВФ у Саудівської Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі