вівторок, 27 листопада 2007 12:32

Брат Кеннеді напише книгу вартістю $8 млн

Американський сенатор Едвард Кеннеді, молодший брат убитого в 1963 році президента Джона Кеннеді, підписав контракт на написання мемуарів. Видавництво Twelve, що купило в ході аукціону всі права на нову книгу, обіцяє виплатити йому 8 млн доларів, повідомляє The New York Times. Тепер операцію має затвердити комісія з етики у складі сенату. Головний редактор видавництва Джонатан Карп сподівається, що книга з"явиться у продажу восени 2010 року. 75-річний Едвард Кеннеді належить до відомої сім"ї американських політиків. Його старші брати – президент Джон Кеннеді і Роберт Кеннеді, кандидат у президенти від демократів, убитий в 1968 році. Едвард, знаменитий представник свого клану, представляє в конгресі штат Массачусетс і очолює ліберальне крило Демократичної партії.

"Мені пощастило вирости у видатній сім"ї і бути присутнім при безлічі ключових подій в історії країни", – заявив політик. Він стане єдиним з цілого покоління Кеннеді, хто залишить мемуари. Джерелом для написання книги послужать аудіозаписи його спогадів, зроблені за сприяння Університету Вірджинії. Сенатор працюватиме над мемуарами в співавторстві.

За словами Роберта Барнетта, юриста, який брав участь у переговорах з сенатором Кеннеді, зарубіжні видавництва вже виявили інтерес до підготовлюваної книги.

За словами радників Едварда Кеннеді, велику частину обіцяних грошей він планує передати на добродійність. Водночас у оточенні сенатора наголошують, що публікація спогадів не пов"язана з бажанням завершити кар"єру в політиці, і політик продовжить "служити населенню Массачусетсу", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Брат Кеннеді напише книгу вартістю $8 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі