вівторок, 13 жовтня 2015 20:18

Боїнг MH17 був збитий з території, підконтрольній сепаратистам — нідерландський експерт

Боїнг MH17 був збитий з території, підконтрольній сепаратистам — нідерландський експерт
Фото: censor.net.ua

Малайзійський "Боїнг", що слідував рейсом MH17, був збитий ракетою, запущеною з району на сході України, який перебував у той момент під контролем сепаратистів. Про це заявив у вівторок, 13 жовтня, глава Нідерландського ради з безпеки Тейббе Йаустра. Повідомляє DW.

"Це була область, де межі зсувалися, але цю область контролювали проросійські сепаратисти", - заявив Йаустра в телевізійному інтерв'ю, як передає агентство dpa.

Раніше того ж дня експерт представив громадськості доповідь за підсумками розслідування причин загибелі пасажирського літака, що зазнав катастрофи 17 липня 2014 в Донбасі. У доповіді підкреслювалося, що лайнер був збитий із зенітного ракетного комплексу "Бук", виробленого в Росії, проте не було вказано, під чиїм контролем перебувала територія площею в 320 гектарів, ідентифікована експертами як область запуску ракети.

У той же день представники міжнародної слідчої групи, яка веде кримінальне розслідування у справі про збитий малайзійському "Боїнгу", заявили про ідентифікацію "кола осіб, які привернули особливу увагу слідства". Коментуючи публікацію звіту Нідерландського ради з безпеки, представники слідчої групи підкреслили, що отримані в ході незалежних один від одного розслідувань відомості "вказують в одному і тому ж напрямку", передає агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Боїнг MH17 був збитий з території, підконтрольній сепаратистам — нідерландський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі