четвер, 17 липня 2008 16:57

"Борзнагаз" дозволили обслуговувати газопровід

Комунальне підприємство Борзнянської міськради "Борзнагаз" відремонтувало газорозподільний пункт у селі Шаповалівка. Вихідними газ селянам підключили. Також підприємство обслуговуватиме сільський газопровід.

23 червня до Шаповалівки приїхали газовики з міліцією й перекрили газ на розподільному пункті. Причиною стали аварійна ситуація та те, що газопровід ніхто не обслуговував. Селяни варили їсти на електроплитках, грубах, використовували балонний газ. 1 липня хотіли вимкнути газ і в селі Високе. Та місцеві не пустили газовиків.

— Люди оточили розподільний пункт і стерегли, доки йшли переговори, — розповідає Височанський сільський голова Микола Коропатник, 55 років. — Із головою Борзнянської райдержадміністрації, сільським головою сусіднього села Велика Доч та головами сільських газових кооперативів переконували газовиків, що все можна вирішити мирно, не караючи відключенням газу.

Газопроводи у Борзні, селах Шаповалівка, Високе та Велика Доч Борзнянщини збудовані за гроші членів кооперативів. Та вони не перебували на балансі, їх не обслуговували. "Чернігівгаз" виявив це за два роки після пуску. Запропонував селянам або платити за обслуговування, або передати газопровід до державної частки "Чернігівгазу". Депутати Борзнянської міськради створили комунальне підприємство "Борзнагаз". Його представники пообіцяли обслуговувати людей безкоштовно, залишити газопроводи у власності громад. Говорили, що існуватимуть за рахунок тарифу на транспортування газу.

"Борзнагаз" отримало дозвіл Держгірпромнагляду на обслуговування газопроводів. Взяло в управління газогони в Борзні, селах Шаповалівка, Високе та Велика Доч. Мережі залишилися у власності громад. Транспортує й постачає газ до села "Чернігівгаз". Бо ліцензії від національної комісії регулювання енергетики "Борзнагаз" не має.

Зараз ви читаєте новину «"Борзнагаз" дозволили обслуговувати газопровід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі