середа, 25 червня 2008 10:44

Боротьбу з вогнем в Каліфорнії ведуть пожежники вже трьох штатів

Пожежники з трьох американських штатів ведуть боротьбу з потужними лісовими пожежами на півночі Каліфорнії. До каліфорнійських брандмейстерів приєдналися їхні колеги з сусіднього Орегона та Невади.

За минулі два дні над північними районами Каліфорнії пройшли декілька потужних грозових фронтів. Але дощу практично не було: його замінили сухі пилові бурі. Сильний вітер в мить роздував великі пожежі на місці близько тисячі вогнищ спалаху, що утворилися в місцях попадання більше восьми тисяч розрядів блискавок.

У гасінні вогню на півночі Каліфорнії зараз беруть участь декілька тисяч пожежників. У боротьбі зі стихією використовуються вертольоти та літаки.

"Сильна засуха сприяє швидкому розповсюдженню вогню: ситуація така, що однієї іскри досить для виникнення великої пожежі", - повідомив представник Департаменту лісових угідь і протипожежного захисту служби Каліфорнії Деніел Берлант.

За його словами, у вогні вже було знищено декілька будівель, накази про евакуацію були розіслані декільком тисячам жителів північних районів штату.

Грозовий фронт, що сформувався над Тихим океаном, обрушився на північні райони Каліфорнії раніше терміну. Така погода характерна для цього регіону в кінці літа. Останні три місяці в Каліфорнії видалися украй посушливими.

Губернатор штату Арнольд Шварценеггер раніше в червні оголосив в Каліфорнії надзвичайне положення у зв"язку із засухою, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Боротьбу з вогнем в Каліфорнії ведуть пожежники вже трьох штатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі