понеділок, 19 травня 2008 13:46

Боротьбу з корупцією в Росії очолить Дмитро Медведєв

У Росії буде створений спеціальна рада з боротьби з корупцією, який очолить президент Росії Дмитро Медведєв. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на слова голови президентської адміністрації Сергія Наришкіна. Сам Наришкін стане керівником міжвідомчої групи по боротьбі з корупцією.

Крім того, 19 травня стало відомо, що в Росії буде розроблений національний план по боротьбі з хабарництвом. Передбачається, що його напишуть протягом місяця.

Необхідність національного плану Медведєв пояснив тим, що при боротьбі з корупцією необхідні не точкові заходи, а їх комплекс. Крім того, президент говорив і про зміну відношення до хабарництва. Мова йде про атмосферу в суспільстві: ми повинні створити антикорупційний стандарт поведінки. Без цього нічого не вийде, - заявив Медведєв на нараді по протидії корупції.

У свою чергу, генеральний прокурор Росії Юрій Чайка відзначив, що не виключає посилення кримінального законодавства в боротьбі з корупцією. Деталі змін Чайка не озвучив.

Корупція вважається однією з головних бід російської економіки. На боротьбу з нею як на першочергове своє завдання указував, зокрема, колишній прем"єр-міністр Віктор Зубков, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Боротьбу з корупцією в Росії очолить Дмитро Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі