середа, 20 лютого 2008 13:26

Борис Тадіч закликав сербів припинити безлади

 Президент Сербії Борис Тадіч і прем"єр-міністр Воїслав Коштуніца закликали жителів країни припинити безлади і вандалізм, що почалися після проголошення незалежності Косова, повідомляє місцеве видання B92.

У зверненні президента йдеться, що "тільки мир і розумні кроки дадуть нам право захищати наше Косово". Тадіч додав, що "кожен поспішний крок загрожує безпеці наших співгромадян у Косово".

На четвер, 21 лютого у Сербії заплановано проведення масових демонстрацій, що спонсоруються державою. Всі основні політичні партії країни мають намір об"єднатися для висловлення  протесту проти відділення автономії. Спостерігачі відзначають, що подібний захід спрямує протестний рух в організоване і мирне русло.

У результаті акцій протесту у Белграді та інших містах Сербії за останні дні постраждали понад 80 осіб.

Напередодні серби, що проживають біля північних кордонів Косова, зруйнували два блокпости на межі з Сербією. Сербський міністр у справах Косова Слободан Самарджіч заявив, що ці акції не були санкціоновані офіційним Белградом. Водночас Самарджіч назвав дії сербів "законними", хоч і не дуже "приємними".

Косово проголосило свою незалежність 17 лютого. Ряд країн ЄС і США визнали незалежне Косово. Офіційний Белград, у свою чергу, відмовляє краю у суверенітеті, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Борис Тадіч закликав сербів припинити безлади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі