пʼятниця, 21 грудня 2007 21:34

Борис Тадіч може знову стати президентом Сербії

Активісти Демократичної партії зібрали вдвічі більшу від потрібної кількість голосів для висунення чинного глави Сербії Бориса Тадіча кандидатом в президенти. Вибори глави сербської держави відбудуться 20 січня 2008 року.

Представники Демократичної партії зібрали 19 тисяч підписів на підтримку свого лідера, Бориса Тадіча при мінімально необхідній кількості в 10 тисяч, і передали їх Республіканській виборчій комісії, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на агентство Танюг. Таким чином, Тадіч офіційно став одним з кандидатів на вищий державний пост.

Тадічу за 5 днів до виборів, 15 січня, виповниться 50 років. Він народився у столиці Боснії і Герцеговини - Сараєво. За фахом він – соціальний психолог, закінчив філософський факультет Бєлградського університету. Працював журналістом, клінічним психологом і науковим співробітником в Інституті психології.

У Демократичну партію вступив в 1990 році. Через десять років посів крісло заступника голови партії, а ще через 4 роки стає її головою. У 2001 році обрався депутатом парламенту від Демократичної партії, а згодом став віце-спікером парламенту Союзної Республіки Югославії. Якийсь час перебував на посту міністра оборони державного співтовариства Сербії і Чорногорії.

У лютому 2004 року в другому турі голосування на виборах президента Сербії він переміг заступника голови Сербської радикальної партії Томіслава Николіча. Цього року на виборах його основним суперником знову може стати Томіслав Николіч. Якщо у першому турі народ не зможе остаточно визначитися, другий тур голосування відбудеться 3 лютого. Призначення дати виборів було п редметом тривалих суперечок між різними представниками коаліційного уряду країни. Боріс Тадіч наполягав на тому, щоб вибори були призначені на початок січня, до остаточного рішення косовського питання не на користь Сербії, адже останнє викличе країні сплеск націоналістичних настроїв, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Борис Тадіч може знову стати президентом Сербії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі