понеділок, 19 березня 2007 10:10

Борис Березовський: Литвиненка вбили за згодою Путіна

Бізнесмен Борис Березовський, який проживає у вигнанні в Лондоні, зробив чергову заяву з приводу вбивства восени 2006 року колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненко. На думку Бориса Березовського, за вбивством Литвиненко стоїть російський президент Володимир Путін. Про це олігарх розповів в інтерв"ю телеканалу Sky News.

- Я не вважаю, що Путін особисто віддав наказ отруїти Литвиненко полонієм, проте я впевнений у тому, що це зробили за його згоди, оскільки без його відома не можна отримати таку дозу цієї речовини, - сказав Березовський.

На думку Березовського, виконавцем вбивства є бізнесмен, колишній чекіст Андрій Луговий. Березовський відзначив, що вважав Лугового своїм другом.

- На 90% очевидно, що він вбивця. Я це розумію на раціональному рівні, але не можу прийняти на емоційному, - сказав Березовський.

Литвиненко, що втік у 2000 році до Великобританії і отримав у жовтні 2006 року британський паспорт, помер 23 листопада 2006 року в Лондоні. В його організмі було знайдено значну кількість радіоактивного елемента полоній-210.

Справу про смерть Литвиненко розслідує антитерористичний підрозділ Скотланд-Ярду. Група слідчих Скотланд-Ярду знаходилася в Росії з 4 по 20 грудня. За цей час вони допитали, зокрема, російських підприємців Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна, які зустрічалися з Литвиненко в Лондоні незадовго до його смерті.

Генпрокуратура РФ 7 грудня також порушила кримінальну справу за фактом вбивства Литвиненко і замаху на вбивство Ковтуна, передає NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Борис Березовський: Литвиненка вбили за згодою Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі