пʼятниця, 14 березня 2008 08:44

Борги китайських вузів перевищують $20 млрд

Борг вищих учбових закладів Китаю перед різними фінансовими структурами становить $28 мільярди, заявив у п"ятницю в Пекіні міністр освіти КНР Чжоу Цзі.

"Розмір боргу вузів Китаю на сьогодні становить 200 мільярдів юанів ($28 млрд) і потрібні спільні зусилля, щоб виплатити його", – сказав міністр освіти на прес-конференції, що проходить у рамках чергової сесії Всекитайських зборів народних представників.

За даними деяких інших джерел, борг китайських університетів обчислюється більшими сумами і сягає $42-56 млрд. Аналітики вважають, що в цьому випадку на його виплату може піти не менше 10 років.

Як розповів міністр журналістам, велика частина коштів, що надаються університетам банками країни, були використані на розвиток і вдосконалення системи освіти. При цьому він визнав, що причиною такого величезного боргу також є корупція і нераціональне витрачання коштів.

"Я визнаю, що має місце корупція і неналежне витрачання коштів, але це ніколи не було головною тенденцією", – заявив Чжоу Цзі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Борги китайських вузів перевищують $20 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі