вівторок, 14 серпня 2007 16:00

Болгарський фермер виявив в городі старовинний cкарб (ФОТО)

Болгарський фермер в одну мить став справжнім багачем, після того, як викопав у себе в городі величезну кількість дорогоцінних прикрас. За оцінками фахівців, сотні кілець і намист належали стародавнім цивілізаціям і їх вартість на сьогоднішній день є неймовірно високою.


Про те, що знайдені у землі прикраси дійсно дуже цінні, 43-річний Борис Тодоров, що живе на околиці міста Карлово, що в центі Болгарії, спочатку навіть не підозрював. Ставши випадковим володарем великої колекції кілець, сережок і намист, він подарував її всю своїй дружині, що працює касиркою у місцевому магазинчику.

Проте одного прекрасного дня купити продуктів в магазин зайшла група археологів з Національного болгарського музею Історії, що проїжджала мимо у своїх справах. Побачивши на шиї жінки намисто, учені професійним поглядом відразу оцінили прикрасу.. За попередніми даними, річ була зроблена приблизно 3000 років тому.

"Ми просто очманіли, коли побачили це намисто. Це дивовижна знахідка", - сказав співробітник музею професор Божідар Дімітров. На думку експертів, представники стародавньої цивілізації, що проживає в цьому районі, дуже багато років тому закопали коштовності згідно релігійному обряду, повідомляє Тopnews
Зараз ви читаєте новину «Болгарський фермер виявив в городі старовинний cкарб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі