вівторок, 24 липня 2007 11:59

Болгарські медсестри помилувані

Президент Болгарії Георгій Парванов підписав указ про помилування п"ятьох болгарських медсестер і палестинського лікаря, засуджених у Лівії на довічне ув"язнення.

В указі болгарського лідера зазначено, що він "висловлює віру в невинність медичних працівників" і відповідно до своїх повноважень, затверджених у конституції країни, прощає їх.

У вівторок, 24 липня, літак президента Франції доправив медиків із Тріполі в Софію. Нагадаємо, з 1999 року лівійський суд за звинуваченням у зараженні дітей СНІДом двічі засуджував медсестер і палестинського лікаря до страти, проте в липні 2007 року Вища законодавча рада Лівії змінила вирок на довічний термін.

Після виплати компенсацій сім"ям дітей у розмірі одного мільйона доларів на кожну дитину і обіцянки президента Франції Ніколя Саркозі модернізувати лікарню в Бенгазі, де працювали засуджені, лівійські власті погодилися депортувати медиків на батьківщину, повідомляє агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «Болгарські медсестри помилувані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі