пʼятниця, 18 січня 2008 11:34

Болгарія схвалила проект газотранспортної магістралі "Південний потік"

Уряд Болгарії схвалив проект угоди з побудови газотранспортної магістралі "Південний потік", повідомив прем"єр-міністр цієї країни Сергій Станішев.

"Закінчилося засідання кабінету міністрів, який розглянуло угоду з "Південного потоку", з якого ми вели переговори", - сказав Станішев, відкриваючи зустріч з першим віце-прем"єром РФ Дмитром Медвєдєвим в Софії.

Прем"єр Болгарії відзначив, що робота над цим документом велася російськими і болгарськими партнерами до пізнього вечора напередодні.

"Результат хороший, уряд схвалив угоду, і пан Дімітров (міністр економіки і енергетики Болгарії) уповноважений його підписати", - сказав Станішев.

У свою чергу, перший віце-прем"єр РФ сказав: "Я радий, що сьогодні кабінет міністрів розглянув всі питання, пов"язані з підписанням угоди, що стосується "Південного потоку".

Відзначивши, що ця тема була достатньо складною, Медвєдєв заявив: "Дуже важливо, що сторони проявили схильність до компромісів, і той проект, який підготовлений, відображає баланс інтересів і дозволяє рухати цю складну тему вперед".

Загальний об"єм інвестицій в "Південний потік" оцінюється в суму понад десять мільярдів доларів. Морська ділянка газопроводу пройде по дну Чорного моря від російського берега до болгарського. Загальна протяжність цієї частини газопроводу складе близько 900 кілометрів, максимальна глибина - більше двох кілометрів. Для будівництва наземної ділянки розглядалися декілька різних маршрутів, що проходять по території країн-членів Євросоюзу,повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія схвалила проект газотранспортної магістралі "Південний потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі