понеділок, 03 вересня 2007 18:06

Болгарія пробачила Лівії борг у $56 мільйонів

Болгарія пробачила Лівії борг у 56,6 мільйонів доларів, передавши права на його отримання Міжнародному добродійному фонду Бенгазі, створеному для надання допомоги хворим на СНІД лівійським дітям, які, як вважають лівійські власті, були заражені через недбалость болгарських медсестер.

Відповідна угода була підписана в понеділок, 3 вересня, заступником міністра закордонних справ Болгарії Фєїмом Чаушевим і головою Фонду Бенгазі Марком Пьєріні.

"Передача прав на отримання боргу Фонду Бенгазі є гуманітарним і соціальним кроком", - заявив в зв'язку з цим Чаушев, додавши, що Болгарія завжди прагнула допомогти жертвам зараження, що відбулося в лікарні міста Бенгазі.

Лівійський борг Болгарії у 20 мільйонів доларів утворився в епоху, коли Болгарія входила в соціалістичний блок. З 1984 року Лівія припинила всі виплати за борговими зобов'язаннями. З урахуванням відсотків сума заборгованості на даний момент склала 56 мільйонів, повідомляє Лента.Ру
Зараз ви читаєте новину «Болгарія пробачила Лівії борг у $56 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі