середа, 18 липня 2007 14:19

Болгарія направить до Лівії документи для початку депортації медиків

Генпрокуратура Болгарії готує документи для депортації з Лівії в Софію болгарських медиків, яким лівійський суд замінив смертний вирок на довічне ув"язнення.

"Болгарська прокуратура почала процедуру, і необхідні документи будуть сьогодні відправлені до Лівії", - сказав генеральний прокурор Болгарії Борис Велчев.

Велчев заявив, що не бачить перепон для депортації шістьох болгарських громадян в умовах дії угоди про юридичну взаємодопомогу, підписаної Болгарією і Лівією в 1984 році.

У свою чергу, прокурор міжнародного департаменту прокуратури Камен Міхов відзначив, що Софія може попросити допомоги Інтерполу для того, щоб лівійська влада найшвидше отримала запит болгарської генпрокуратури. За його словами, у разі відмови Тріполі "буде сформульований новий запит з іншим обґрунтуванням".

Напередодні глава лівійського МЗС заявив, що Лівія готова розглянути питання про депортацію в Софію болгарських медиків. Проте, в середу міністр сказав, що справа "ще не вирішена". За його словами, залишається пройти ще "один дуже важливий етап: забезпечити гарантії для лікування (інфікованих) дітей", і тепер "справа за Болгарією і Європейським Союзом".

Вплив на хід цієї справи може надати новий процес за участю болгарських медиків, який повинен початися в Тріполі в середу. Цього разу медсестрам і лікареві належить відповісти на звинувачення в наклепі, які були висунуті у відповідь на їх твердження про те, що їх катували, щоб добитися визнання, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія направить до Лівії документи для початку депортації медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі