понеділок, 03 березня 2008 08:45

Бойовики "Хамасу" стріляють по ізраїльтянах із американських гвинтівок

Бойовики радикального ісламістського угруповання "Хамас", що воюють проти підрозділів Армії оборони Ізраїлю в секторі Газа, використовують штурмові гвинтівки М-16 американського виробництва.

Зброя і боєприпаси були захоплені у прихильників угруповання ФАТХ, що спонсорують американці.

Це означає, що бойовики змогли переправити в сектор тонни вибухівки, а також багато зброї та амуніції під час недавнього прориву кордону з Єгиптом.

У секторі Газа "Хамас", за інформацією газети, має в своєму розпорядженні п"ятнадцять тисяч бійців, яких розбито на чотири бригади. В той же час, до боїв проти ізраїльтян ісламісти свідомо не привертають підконтрольних їм поліцейських, яких також налічується близько 15 тисяч.

Хамасівці побоюються, що при залученні поліції до бойових дій у секторі утвориться вакуум влади, який зможуть заповнити їхні політичні опоненти, що представляють інші рухи, наприклад ФАТХ.

На боці "Хамаса" б"ються також інші палестинські угруповання, бойовикам яких доручають запуски некерованих ракет у бік ізраїльської території. Загальна чисельність союзників "Хамаса" сягає півтори тисячі бойовиків.

Останніми днями ситуація в районі сектора Газа значно загострилася: у відповідь на масований ракетний обстріл своєї території Ізраїль проводить регулярні нальоти на інфраструктуру "Хамаса", а наземні підрозділи "Цахала" почали обмежену операцію на півночі сектора.

При цьому ізраїльське керівництво не виключає можливості початку великомасштабної операції проти бойовиків. Єдине, що зупиняє ізраїльтян - це побоювання зростання втрат як серед власних військовослужбовців, так і серед цивільного населення сектора Газа, яке бойовики часто використовують як "живий щит", пише газета The Jerusalem Post.
Зараз ви читаєте новину «Бойовики "Хамасу" стріляють по ізраїльтянах із американських гвинтівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі