середа, 23 січня 2008 09:34

Бойовики підірвали стіну на кордоні Сектора Газа з Єгиптом

Палестинські бойовики у середу, 23 січня, вранці пробили за допомогою вибухівки кілька проходів у стіні, що відокремлює Сектор Газу від Єгипту.

Сотні жителів, із заблокованих Ізраїлем територій, проникли до Єгипту.

Біля проходу, що утворився, зібралися десятки людей, які прагнуть пробратися до Єгипту, проте сили безпеки Хамас, які  прибули на місце,  не пускають їх. З єгипетського боку також стягнуті війська з тим, щоб запобігти проникненню біженців з Гази.

Раніше Хамас закликав Єгипет відкрити кордон з Сектором Газа, щоб "полегшити" блокаду території, введену Ізраїлем. Проте Єгипет тримає кордон на замку, тактично підтримуючи ізраїльську блокаду. На цьому фоні напередодні на кордоні сектора Газу і Єгипту відбулися зіткнення прихильників Хамас, що викрикують образи на адресу єгипетського президента Хосні Мубарака, з єгипетськими поліцейськими. В результаті з обох боків постраждали близько 70 осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики підірвали стіну на кордоні Сектора Газа з Єгиптом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі