вівторок, 31 липня 2007 12:25

Бойко: Газ подорожчає на 10% з наступного року

Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко прогнозує, що ціна природний газ, що поставлятиметься в 2008 році в країну, підвищиться максимум на 10%. Про це він сказав сьогодні в ефірі програми "Доброго ранку, Україно!" на телеканалі "ЕРА".

"Що стосується ціни газу наступного року, то вона ще остаточно не визначена. Переговори з нашими російськими партнерами розпочнуться восени. Проте є всі підстави очікувати, що підвищення ціни наступного року не перевищуватиме рівень інфляції - тобто максимум 10% порівняно з нинішньою ціною", - сказав він.

Також міністр додав, що до початку опалювального сезону 2007-2008 рр. в українських підземних сховищах газу було накопичено 31-31,5 млрд. куб. м.

"Сьогодні в підземних сховищах вже є 25,5 мільярда кубометрів. Це вдвічі більше, ніж торік на цю ж дату. На зиму ми закачаємо в сховища 31-31,5 мільярда кубометрів. Це - найбільший показник за останні 10, а може й 15 років. Для порівняння, за рік вся Україна споживає 75 мільярдів кубометрів. Тобто наш запас покриватиме майже піврічну потребу всієї держави в газі", - додав Бойко, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бойко: Газ подорожчає на 10% з наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі