середа, 01 серпня 2007 13:27

Бойко домовиться з РФ про ціну на газ до виборів

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявляє, що переговори з Росією щодо транзиту газу через територію України можуть бути проведені цього року ще до виборів. Про це він заявив у середу на брифінгу.

"Переговори (по транзиту) провести можливо до виборів", – відзначив Бойко і додав, що українська сторона наполягатиме на механізмі, який, за його словами, дасть можливість створити найбільш комфортні умови для нашої економіки.

При цьому, відповідаючи на уточнююче питання, чи підвищуватиметься вартість транзиту, Бойко відзначив, що це питання спрощувати не можна, оскільки визначення вартості включає багато складових – це і вартість видобування газу в Туркменістані або Узбекистані, і вартість зберігання в сховищах, і вартість транзиту в країнах, через які проходить газ. Тому, за його словами, коли такі обговорення виносяться на публіку і ці питання спрощуються, то такий підхід негативно впливає на економіку.

При цьому Бойкво відзначив, що зараз стартові умови України на переговорах дуже хороші, оскільки, як він відзначав раніше , Україна має в сховищах майже половину необхідного їй річного запасу газу, передає proUA.
Зараз ви читаєте новину «Бойко домовиться з РФ про ціну на газ до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі