понеділок, 24 березня 2008 09:19

Богатирьова попросила ООН забезпечити особисту безпеку українських миротворців

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення зі зміцнення позиції української миротворчої місії у Косово. Про це йдеться у заяві секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової щодо забезпечення особистої безпеки миротворців, поширеній прес-службою Ради.

За її словами, РНБО звертається до Секретаріату ООН щодо проведення ретельного та об"єктивного розслідування усіх аспектів планування, управління та здійснення операції з повернення під контроль ООН будівлі суду в Косовській Митровиці, у тому числі вжиття заходів щодо забезпечення особистої безпеки миротворців та організації їх взаємодії з підрозділами KFOR.

"Нам рішуче потрібна позиція ООН і НАТО щодо більш тісної співпраці із державною владою в Україні з координації дій участі українських миротворчих контингентів та чіткого визначення їхнього правового статусу в поліцейських та бойових операціях", - вважає Богатирьова.

При цьому вона наголосила, що трагічні події у Косовській Митровиці не можуть, і не мають права вплинути на виконання своїх обов"язків Україною, як члена ООН, у справі підтримання миру та безпеки у світі.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова попросила ООН забезпечити особисту безпеку українських миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі