вівторок, 04 листопада 2014 02:49

Бойовики вимагають рівноправного діалогу з Києвом

Бойовики вимагають рівноправного діалогу з Києвом
Фото: news.sever-strasti.com

Самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки (ДНР, ЛНР) заявляють про готовність продовжувати діалог з Києвом, але на рівноправних умовах.

"Києву доведеться рахуватися з думкою народу Донбасу, хоче він цього чи ні. І ніякі політичні та юридичні трюки тут не спрацюють. Ніякі акти України, прийняті в односторонньому порядку без узгодження з новообраними органами влади ДНР і ЛНР, діяти на наший території не будуть ", - наголошується в поширеному в понеділок увечері спільній заяві ДНР і ЛНР, яку підписали перший заступник голови уряду ДНР Андрій Пургин і голова верховного ради ЛНР Карякін.

В заяві підкреслюється, що ДНР і ЛНР "відкриті для продовження діалогу, але цей діалог має бути рівноправним". У документі стверджується, що вибори в ДНР і ЛНР пройшли відповідно до мінських домовленостей.

В заяві підкреслюється, що 1 вересня в Мінську представники ЛНР і ДНР офіційно передали київській владі переговорні позиції з викладом умов врегулювання конфлікту, "зажадали визнання Україною особливого статусу територій, контрольованих народними республіками, а також створення Україною умов (в першу чергу припинення АТО) для вільних виборів керівників і депутатів народних республік на принципах незалежного народного самоврядування".

І в разі виконання Україною цих вимог, ДНР і ЛНР "зобов'язалися відповідно до пункту 8 переговорних позицій докласти максимум зусиль для підтримки миру, збереження єдиного економічного, культурного і політичного простору України і всього простору російсько-української цивілізації".

В ДНР і ЛНР заявляють, що готові слідувати духу Мінських переговорів, і закликають київську владу до реального визнання особливого статусу Донбасу. ДНР і ЛНР гарантують, що "якщо Київ проявить розсудливість, обрані керівники будуть готові до продовження діалогу".

"Ми готові постачати українським регіонам вугілля для нормального проходження опалювального сезону. Нам необхідна співпраця в сфері поставок електроенергії, сільгосппродукції, транспорту, зв'язку, експортно-орієнтованих виробництв, наша економіка залишиться в зоні гривні, якщо Київ припинить фінансову блокаду", - йдеться в заяві .

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вимагають рівноправного діалогу з Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі