вівторок, 08 квітня 2008 13:19

Бобу Ділану присудили Пулітцеровську премію

Легендарний музикант Боб Ділан в понеділок отримав престижну Пулітцеровську премію за особливі заслуги.

Як повідомляється на сайті премії, Ділан удостоєний "особливої згадки" за сильний вплив на популярну музику і американську культуру. Ділан був названий автором "ліричних композицій виняткової поетичної сили".

Пулітцеровська премія зазвичай вручається за заслуги в області американської журналістики і літератури, і представники інших сфер культури відзначаються оргкомітетом не завжди, пояснює агентство FrancePresse. Тим часом до Ділана підряд в 2006 і 2007 роках премію за особливі заслуги отримували джазові музиканти Джон Колтрейн і Телоніус Монк (посмертно).

"Особливої згадки" раніше також удостоювалися дитячий письменник та ілюстратор Теодор Гейзель, фантаст Рей Бредбері та композитор Джон Гершвін. Нагадаємо, власне за журналістику в 2008 році більше всього нагород отримала газета TheWashingtonPost, що стала кращою в шести номінаціях, зокрема в головній - "служіння суспільству", повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Бобу Ділану присудили Пулітцеровську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі