середа, 27 лютого 2008 16:52

BMW звільняє 5,6 тисяч своїх співробітників

Німецький автомобільний концерн BayerischeMotoren WerkeAG має намір до кінця 2008 року звільнити 5,6 тисяч співробітників компанії, повідомляє Associated Press з посиланням на заяву голови департаменту персоналу компанії Ернста Бауманна.

Нинішнє скорочення торкнеться 3,1 тисяч постійних працівників BMW, 2,5 тисяч з яких - в Німеччині, а також 2,5 тисяч робочих з частковою зайнятістю. У IV кварталі 2007 року компанію вже покинули 2,5 тисяч робітників з частковою зайнятістю. Всього будуть скорочено 8,1 тисяч чоловік.

Глава департаменту персоналу BMW також заявив, що витрати, пов"язані із звільненнями, - вихідна допомога, компенсації, обійдуться компанії в сотні мільйонів євро. Більш того, компанія може піти на додаткові скорочення, якщо євро залишиться на нинішньому рівні по відношенню до долара.

BMW - один із найстаріших європейських автовиробників. Компанія була заснована в 1916 році. BMW володіє трьома відомими марками автомобілів класу "люкс" - BMW, MINI, Rolls-royce Motor Cars.

У компанії працюють більше 106 тисяч людей. Прибуток до оподаткування BMW за 9 місяців 2007 рік знизився на 17,5% і склала 2,68 млрд євро - в порівнянні з 3,25 млрд євро роком раніше, нагадує РБК.

Зараз ви читаєте новину «BMW звільняє 5,6 тисяч своїх співробітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі