вівторок, 15 травня 2007 18:07

Блумберг готовий витратити особистий мільярд доларів на вибори президента

Мер Нью-Йорка Блумберг на боротьбу за пост президента США готовий витратити особистий мільярд доларів

Загальні особисті статки нью-йоркського градоначальника оцінюються в 5,5 мільярдів доларів, що дозволяє йому займати 142-е місце в списку найбагатших людей в світі за рейтингом Forbes.

Раніше преса вже повідомляла, що Блумберг збирається йти на вибори і "грати на нервах неоконсерваторів". Як стверджувалося, 65-річний мер взяти участь у виборах від Республіканської партії просто не зможе: за своїми поглядами він "ліберал в квадраті". Мер добивається введення контролю за торгівлею зброєю; він скоротив податковий тягар, нарешті, він підтримує одностатеві шлюби.

Передбачається, що крупна сума, якою мер Нью-Йорка готовий пожертвувати заради передвиборчої кампанії, може різко змінити її хід і вплинути на результат боротьби за Білий дім.

Відзначимо, що суму в мільярд доларів щодо президентських виборів-2008 в США журналісти називають вже не вперше. Раніше повідомлялося, що сенатор Хілларі Клінтон також шукає кошти і готова в ході своєї кампанії також витратити мільярд. Проте ще раніше рівно цю ж рекордну суму називали експерти-політтехнологи. На їх думку, мільярд за передвиборчі перегони повинен буде викласти кожен з її фіналістів.

Нинішній президент США Джордж Буш в рамках передвиборчої кампанії витратив в 2004 році більше двохсот мільйонів. Тим самим нинішній глава Білого дому перевищив власний рекорд, який встановив в 2000 році.

Американські журналісти визнають крах системи, яка дозволяє обмежувати і відстежувати передвиборчі витрати. Швидше за все, ніхто з кандидатів вже не вдаватиметься до відкритих державних фондів, в яких передбачаються суворі фінансові ліміти, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Блумберг готовий витратити особистий мільярд доларів на вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі