пʼятниця, 21 жовтня 2022 05:06

Сьогодні моляться грішниці, як прийняла християнство

Сьогодні моляться грішниці, як прийняла християнство
Свята Палагея була розпусницею, до того, як прийняла християнство. Фото: pixabay.com

Православна церква 21 жовтня згадує святих Трифона і Пелагею. Вони присвятили життя християнській вірі і служінню Богу.

Трифон народився у XVI столітті. Жив на території одного із сіл Архангельської губернії. Одного разу у храмі він почув проповідь про те, що ченці стають Божими обранцями. Відтоді відчув потребу служити Господу.

Трифон вирішив тайком піти з дому та стати ченцем. Прийняв постриг у Пискорському монастирі у Пермській губернії.

Святий старанно працював у монастирі та багато молився. Від того, що він не жалів себе, навіть захворів. Коли був при смерті, до нього з'явився Святий Миколай з ангелом та наділив Трифона даром чудотворіння.

Слава про нього поширилася по всьому краю. Щоб не викликати заздрість у серцях послідовників, пішов у пустелю. Трифон перейшов річку Мулянка і побудував монастир на В'ятці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сироту розіп'яли за віру у Христа. Церковне свято 18 жовтня

Свята Палагея була розпусницею, танцівницею та блудницею. Жила вона в Антіохії. Туди з'їхалися священики з усієї Сирії. Один з єпископів щиро молився за Пелагею. Після цього вона вирішила прийняти християнство.

Палагея стала черницею та оселилась в чоловічому монастирі. Чоловіки не знали, що живуть із жінкою до самої її смерті.

День Ангела сьогодні відзначають Володимир, Микола, Дмитро, Василь, Марія, Іван та Павло. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Її називають в його честь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні моляться грішниці, як прийняла християнство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі