середа, 21 березня 2007 20:08

Блондини виявилися вередливішими за брюнетів

У результаті недавніх досліджень вчені припустили, що шкіра, волосяний покрив і нервова система мають загальне джерело ембріонального походження, тому колір очей, шкіри та волосся певним чином характеризує і організацію нервової системи.

Під час експериментів з"ясували, що у людей з темним кольором волосся нервова система більш стійка, ніж у світловолосих людей. Світлі люди частіше і з більшим задоволенням "вередують", потребують менших доз ліків за брюнетів.

Разом з тим, дослідження виявили у рудоволосих підвищену вірогідність розвитку раку шкіри. Веснянки, на думку вчених, це свого роду пігментні щитки, які оберігають найбільш важливі ділянки організму від непосильних світлових роздратувань. Веснянки, таким чином – це вимушений світловий захист у людей з дуже низькими запасами меланіну.

Учені також прийшли до висновку, що у рудоволосих низький поріг больової чутливості, пов"язаний з низьким змістом меланіну, і вони потребують 20%-го збільшення дози анестезуючих препаратів, повідомляє MIGnews.com.

Зараз ви читаєте новину «Блондини виявилися вередливішими за брюнетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі