пʼятниця, 17 серпня 2007 13:38

Близько сотні отруєних дітей на Ставрополлі: оголошено НС

У зв"язку з масовим отруєнням вихованців дитячих садків у Ставропольському краю оголошено режим надзвичайної ситуації.

З 14 по 17 серпня за медичною допомогою звернулися 73 дитини, з них 45 госпіталізовані у інфекційне відділення Благодарненської  центральної районної лікарні із станом середнього ступеня тяжкості.

Всі госпіталізовані - вихованці дитячих садів міста Благодарного. У госпіталізованих спостерігалася температура до 39 градусів, нудота, блювота, діарея.

При проведенні епідеміологічної перевірки виявлено, що у дитячі садки поставлялася ковбасна і молочна продукція одного і того ж приватного підприємця.

За фактом масового отруєння в Благодарненському районі Ставропольського краю порушено кримінальну справу по ч. 1 ст. 236 (порушення санітарно-епідеміологічних правил, масове захворювання, що призвело по необережності, або отруєння людей).

Губернатора Ставропольського краю Олександра Черногорова можуть відправити у відставку. Як стверджують джерела "Відомостей" у Кремлі, ситуація в регіоні критична, але кого відправити на місце нинішнього губернатора поки не вирішили.

Недавно у Новгородській області було також зафіксовано масове харчове отруєння дітей. Як повідомило у середу джерело в правоохоронних органах регіону, постраждали більше 120 людей. Повідомлення про масове отруєння у прокуратуру надійшло вдень 14 серпня. Всього на той момент у таборі знаходилися 124 людини, 119 з них, у тому числі і дорослі, були госпіталізовані у ЦРЛ у Стару Руссу, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Близько сотні отруєних дітей на Ставрополлі: оголошено НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі