середа, 14 травня 2008 16:27

Близько 180 китайських учнів похоронені живцем під уламками школи

В результаті обвалення будівлі школи, розташованої в повіті Цинчуань, під час потужного землетрусу загинули 178 дітей, передає ІТАP-ТАСС з посиланням на китайське інформагентство Xinhua.

Щонайменше ще 23 дітей залишилися під завалами, їх намагаються врятувати більше 600 співробітників місцевої поліції і державних органів.

Нагадаємо, що за різними даними, кількість загиблих при землетрусі в китайській провінції Сичуань коливається від 15 до 20 тисяч людей. Проте експерти вважають, що число жертв підземної стихії вимірюватиметься десятками тисяч.

Після буйства підземної стихії 14051 людина вважається зниклою безвісти, під уламками будівель, що обрушилися, залишаються ще більше 25 тисяч людей, і їхні шанси на порятунок стрімко зменшуються.

Десяткам тисяч людей, що лишилися без притулку, не вистачає наметів, продуктів харчування і медикаментів. Збитки від землетрусу, як підрахувала аналітична компанія AIR Worldwide, що оцінює страхові ризики, може перевищити 20 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Близько 180 китайських учнів похоронені живцем під уламками школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі