четвер, 18 жовтня 2007 19:20

Близько 100 тис. українців стали жертвами торгівлі людьми з 1991 року

Міжнародна організація міграції заявляє, що близько 100 тис. українців стали жертвами торгівлі людьми після отримання Україною незалежності. Про це журналістам повідомив глава представництва МОМ в Україні Джефрі Лабовіц.

"Кількість людей, які потрапляють в сексуальну експлуатацію, починає зменшуватися, але, оскільки ми визнали, що існує ще і трудове рабство, то необхідно відзначити, що кількість людей, що потрапляють в трудове рабство, збільшується", - сказав він.

Лабовіц також уточнив, що найчастіше українці потрапляють в рабство в тих країнах, в яких перебуває найбільша кількість українців. "Серед жертв рабства, які почали співробітничати з громадськими організаціями, 97% повернулися до нормального життя в Україні. Це показник того, що може зробити громадянське суспільство", - сказав Лабовіц.

Водночас Міністерство закордонних справ вважає цю цифру завищеною, пояснюючи це різними методологічними підходами до підрахунку жертв торгівлі людьми.

Директор департаменту консульської служби МЗС України Борис Базильовський звертає увагу на те, що МОМ вважає відсутність трудового контракту приводом для оголошення людини жертвою торгівлі людьми.

МЗС же вважає жертвою торгівлі людьми людину, яку обманом залучили до роботи і насильно примушують її виконувати.

Нагадаємо, раніше Україна приєдналася до заяви головуючій в Європейському Союзі Німеччини від імені ЄС, в якому висловлює намір боротися з рабством і торгівлею людьми, передають "Українські новини".

Зараз ви читаєте новину «Близько 100 тис. українців стали жертвами торгівлі людьми з 1991 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі