понеділок, 17 грудня 2007 21:13

Блер пообіцяв Палестині $5,6 мільярда

Палестинська держава найближчими роками отримає економічну допомогу у розмірі $ 5,6 мільярдів, заявив екс-прем"єр Великобританії, спецпредставник близькосхідної "четвірки" Тоні Блер.

За його словами, ці кошти, призначені для підтримки економіки Палестини, будуть виділені на трирічний період. Блер також виразив упевненість, що на конференції донорів палестинської економіки, що відкривається в понеділок в Парижі, вдасться зібрати цю суму, задовольнивши тим самим прохання влади Палестини.

Як очікується, 70% цієї суми буде направлено прямими перерахуваннями до палестинського бюджету. Значну частину коштів нададуть донори з арабських країн, а внесок Європейського союзу складе $ 650 млн на найближчий, 2008 рік.

У свою чергу міністр у європейських і міжнародних справах Австрії Урсула Пласснік переконана, що конференція країн-донорів в Парижі дасть палестинцям "конкретні перспективи і підсилить прагнення до миру". "Поворот до миру на Близькому Сході означає також більше безпеки для Європи", - відзначила керівник австрійської дипломатії, повідомляють "Дни.ру".

Франція надасть Палестині в найближчі три роки допомогу у розмірі $ 290 млн, повідомив в понеділок глава Французької держави Ніколя Саркозі.

У паризькому форумі на міністерському рівні візьмуть участь близько 80 країн. Російську делегацію очолює міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Блер пообіцяв Палестині $5,6 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі