середа, 06 червня 2007 12:00

Блер має намір "відверто поговорити" з Путіним

Прем"єр-міністр Великобританії має намір "відверто поговорити" з президентом Росії про відносини Москви з Європою. На думку Блера, зустріч лідерів країн G8, яка починається в середу, стане хорошою можливістю "відверто поговорити про Росію, з Росією" в кулуарах саміту.

"Я не думаю, що існує небезпека початку нової холодної війни. Але мені здається, що якщо Росія хоче правильних відносин з Європою, Америкою і так далі, то вона повинна ґрунтуватися на певних загальних цінностях і принципах", - заявив Блер. Він відзначив, що, "за останні пару років в Європі з"явилися люди, яких почав турбувати напрям, в якому рухається Росія". У зв"язку з цим він сказав, що "з боку росіян було б дуже розумним розвіяти ці побоювання".

Говорячи про гостре для Росії питання розгортання в східній Європі елементів американської системи протиракетної оборони (ПРО), Блер відзначив, що "американці сказали росіянам, що поділяться технологією і що поводитимуться в цьому питанні абсолютно прозоро", повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Блер має намір "відверто поговорити" з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі