четвер, 03 липня 2008 13:34

Бієнале у Сіднеї присвятили аборигенам (ФОТО)

Цього року з 18 червня по 7 вересня в Сіднеї (Австралія) проходить виставка сучасного мистецтва.

Одна з головних тем виставки Бієнале в Сіднеї присвячена аборигенам.

Так, в 1988 році група провідних художників - аборигенів з Рамінгінінга, створила унікальну художню експозицію - Меморіал Аборигенів для міжнародної виставки Бієнале.

Експозиція складається з 200 традиційних похоронних вмістилищ для кісток на знак пам"яті про тих аборигенів, які загинули, захищаючи свою країну, впродовж минулих двох століть. З того часу ця тема є ключовою на сіднейському Бієнале.

Багато художників присвячують цій темі значну частину своїх робіт.

Цей рік не став виключенням. Наприклад, художник Вернон Ах Кі багато з виставлених своїх робіт присвятив аборигенам. Більшість його робіт, будь то відео, фотографії, малюнки - це критика Австралійської популярної культури крізь призму досвіду життя аборигенів.

На виставці Бієнале Вернон виставив 12 своїх робіт, значна кількість яких присвячена членам його родини. Всі роботи написані деревним вугіллям або пастеллю. Особливістю картин є те, що очі людини, зображеної на картині, завжди ловлять погляд того, хто дивиться. Але слід зазначити, що ця тема не обмежує фантазію художника. Так, його експозиція "Народжений в цій шкірі" зображає унітази. На підлозі туалету величезна кількість пилу, а на стінах різного роду напису.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Бієнале у Сіднеї присвятили аборигенам (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі