четвер, 13 березня 2008 13:21

Біопаливо збільшує число голодуючих

Як повідомляє центр новин ООН, в Женеві триває сьома сесія Ради ООН з прав людини. Виступаючи перед учасниками сесії, Спеціальний доповідач з питання про право на харчування Жан Зіглер відзначив, що з 1996 року постійно збільшується число людей, що потерпають від голоду. Воно вже досягло 854 млн осіб.

Жан Зіглер нагадав, що сьогодні в світі виробляється достатньо продовольства, щоб прогодувати 12 млрд людей, що вдвічі більше чисельності населення планети.

Різке зростання цін на продовольство, на думку доповідача, у великій мірі пов"язане зі збільшенням масштабів виробництва біопалива. Представник ООН заявив, що раптове, погано продумане і поспішне прагнення виготовляти з кукурудзи, пшениці, пальмового масла і т.д. паливо — шлях до катастрофи. Він додав, що для заправки біопаливом бензобака середньостатистичного автомобіля потрібно близько 200 кг кукурудзи.

Зіглер запропонував державам негайно встановити п"ятирічний мораторій на всі ініціативи щодо виробництва біопалива з сільськогосподарської продукції. Він вважає, що держави мають виробляти біопаливо з непродовольчих рослин, сільськогосподарських відходів і харчових залишків. Інакше не вдасться уникнути різкого підвищення цін на продовольство, воду і землю, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Біопаливо збільшує число голодуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі