понеділок, 10 грудня 2007 17:03

Біологи вперше зняли на відео рідкісного мешканця пустелі (ВІДЕО)

Біологам вперше вдалося зняти на відео довговухого тушканчика в його природному місці існування.

Довговухий тушканчик схожий на кенгуру розміром з мишу і з величезними вухами (приблизно втричі більше його голови, що для ссавців майже рекорд). Цей нічний гризун мешкає в пустелях Монголії і Китаю, пересувається стрибками, дійсно схожими на кенгурячі. Відомо про нього досі було небагато: тушканчиків дуже мало, виявити їх важко, умови для дослідження в місцях їхнього природного проживання несприятливі.

ВІДЕО

Проте експедиції, що відправилася в пустелю Гобі в рамках програми "Грань" (EDGE) ЛЗО, вдалося виявити тушканчиків і зняти їх на плівку - вперше в історії науки.

Учені встановили, що день тушканчики, як правило, проводять в норах під піском, а вночі вибираються на поверхню. Основною їхньою їжею є комахи. Біологи зловили декілька особин і вивчили їх зблизька, а також почали проводити зразкову оцінку чисельності тушканчиків. Зараз гризун має статус що "знаходиться в небезпечному стані", на думку дослідників, основну загрозу представляє вплив людини на його природне місце існування, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Біологи вперше зняли на відео рідкісного мешканця пустелі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі