пʼятниця, 02 травня 2008 10:39

Біля узбережжя Намібії знайшли корабель епохи Колумба зі скарбами

Екіпаж судна, що веде видобуток алмазів з океанського дна, виявив біля узбережжя Намібії корабель кінця XV або початку XVI століття, пише The Telegraph 1 травня.

На борту корабля знайшли шість бронзових гармат, декілька тонн міді, більше 50 слонячих бивнів, навігаційні інструменти епохи Христофора Колумба, а також велику кількість португальських та іспанських золотих монет. На поверхню також підняли людські останки.

Археологи припускають, що судно могло належати експедиції Бартоломеу Діаша, португальського мореплавця, який першим з європейців обігнув Африку з півдня в 1487 році і відкрив мис Доброї Надії в 1488 році. Експерти упевнені в тому, що корабель був торговим, про що свідчить велика кількість цінностей, виявлених на борту.

Представники уряду Намібії вже заявили, що знахідка повинна належати державі, передає Лента.ру.

У місці виявлення судна припинили видобуток алмазів. Португальські експерти допоможуть встановити назву корабля і його походження. Археологи вже оголосили, що знахідка може стати найстародавнішим кораблем, виявленим біля берегів Чорної Африки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Біля узбережжя Намібії знайшли корабель епохи Колумба зі скарбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі