понеділок, 02 лютого 2009 15:36

Біля Токіо почалося виверження вулкану

Біля Токіо почалося виверження вулкану
У Японії почалося виверження вулкану за 140 кілометрів від Токіо

Виверження вулкану Асама, що знаходиться на кордоні префектур Нагано і Гумма за 140 кілометрів від Токіо, почалося в 1:51 за місцевим часом (20:51 1 лютого), повідомляє РІА Новости з посиланням на метеорологічне управління країни.

З кратера вулкана вирвався стовп диму висотою 2000 метрів. Через деякий час активність вулкана пішла на спад і до ранку висота диму не перевищує 100 метрів.

Масштаб нинішнього виверження, за оцінками фахівців, невеликий, небезпеки для людей та сільськогосподарських угідь немає.

Тим не менш, метеорологічне управління поширило заборону на сходження на гору, і не рекомендує наближатися до неї на відстань ближче чотирьох кілометрів від кратера.

У північно-західній частині і центрі Токіо, а також у містах Каруідзава префектури Нагано і Йокогама зафіксовано випадання вулканічного попелу. Останній раз попіл від цього вулкана випадав в Токіо у вересні 2004 року.

У населених пунктах Каруідзава за 20 кілометрів від вулкану і Цумагоя, за 12 кілометрів, установи та школи працюють у звичайному режимі.

Вулкан Асама - один з найбільш активних в Японії, попереднє виверження сталося півроку тому.
Зараз ви читаєте новину «Біля Токіо почалося виверження вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі