вівторок, 23 лютого 2021 21:34

Біля Офісу президента масова акція на підтримку Стерненка. Почались сутички і затримання (онлайн)

Біля Офісу президента масова акція на підтримку Стерненка. Почались сутички і затримання (онлайн)
Біля ОП влаштували акцію в підтримку Стерненка. Фото: Фокус

У Києві біля Офісу президента відбувається акція протесту в підтримку одеського активіста Сергія Стерненка, якого сьогодні засудили на 7 років ув'язнення.

Під ОП зібралися кілька тисяч рішучих активістів. Демонстранти вимагають звільнити Стерненка.

Поліція намагається відтіснити активістів. Вже відомо пре перші сутички та постраждалих серед силовиків.

Активісти вигукують "Ганьба! Аваков - чорт! Зелю - геть! Свободу - Стерненку" та закликають закидати поліцейських бруківкою. Також відомо, що у силовиків кинули файєр.

У свою чергу правоохоронці посилюють заходи безпеки біля ОП. Зокрема для забезпечення публічної безпеки та правопорядку були залучені представники структурних підрозділів поліції Києва, в тому числі вибухотехніки та працівники поліції діалогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волю Стерненку: акції протесту поширюються по Україні

23 лютого в Приморському районному суді Одеси розглядалася справа щодо викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича 2015 року. Суд визнав Стерненка винним та виніс йому вирок у вигляді позбавлення волі на 7 років та 3 місяці з конфіскацією половини майна.

Зараз ви читаєте новину «Біля Офісу президента масова акція на підтримку Стерненка. Почались сутички і затримання (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі