вівторок, 17 червня 2008 08:35

Біля берегів Лівії затонуло судно з нелегалами: врятувалися двоє з 150 пасажирів

40 людей потонули і близько ста пропали безвісти після аварії судна, на якому група нелегалів переправлялася з Лівії до Італії, передає ИТАР-ТАСС.

Вижити вдалося лише двом пасажирам цього судна - громадянам Бангладеш та Єгипту. Про це повідомляє в понеділок південноафриканське інформаційне інтернет-видання Mail and Guardian з посиланням на єгипетські офіційні джерела.

Єгиптянин повідомив, що на борту судна перебувало близько 150 людей, зокрема 50 єгиптян. Решта пасажирів, ймовірно, були марокканцями, алжирцями і громадянами Бангладеш, передає РИА "Новости".

Трагічний інцидент стався 7 червня, але тільки сьогодні про нього стало відомо. Судно затонуло після відправлення з лівійського порту Зуварі, розташованого у 100 км на захід від Тріполі, повідомляє єгипетське посольство в Лівії.

Тим часом стало відомо, що пошуки пасажирів затонулого напередодні біля берегів Мальти надувного баркаса, що перевозив іммігрантів із Лівії, не принесли результатів.

28 сомалійців було піднято на борт італійського риболовецького сейнера "Гамберо" після того, як великий гумовий надувний човен, переповнений людьми, затонув у неділю, зіштовхнувшись із підводними клітями для ловлі тунця, встановленими в 100 кілометрах від мальтійського узбережжя.

Пошуки решти нелегальних іммігрантів, в яких беруть участь катери і вертольоти ВПС Мальти ускладнено через погані погодні умови, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Лівії затонуло судно з нелегалами: врятувалися двоє з 150 пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі