вівторок, 09 листопада 2010 10:58

Біля берегів Криму стався землетрус

Біля берегів Криму стався землетрус
Невеликий землетрус стався 8 листопада в Чорному морі за 70 кілометрах від Ялти.

Як повідомило кримське управління МНС, рятувальники отримували від сейсмологів інформацію про поштовхи в нейтральних водах моря двічі - о 14:55 і о 18:09.

Удень стався землетрус магнітудою 3,5 бали за шкалою Ріхтера, ввечері - з магнітудою 3 бали.

За даними МНС, на території Криму поштовхів не було.

"Жертв і руйнувань немає", - також зазначили рятувальники.

Нагадаємо, у вересні в інституті геофізики імені Субботіна повідомляли, що територія України потерпатиме від землетрусів. Основна загроза - сейсмоактивний регіон "Вранч", розташований в Румунії, що весь час генерує потужні поштовхи на великій глибині.

Загалом же науковці прогнозували, що трусити Україну буде в межах семи балів. Тільки мешканцям Кримського півострова можна хвилюватися більше - тут розглядають можливість коливань близько дев'яти балів.

Як повідомлялося у березні 2010 року, румунський інститут фізики землі пообіцяв Україні землетрус у 9 балів.

Пізніше фахівці Інституту геофізики Національної академії наук України спростували інформацію про очікування руйнівного землетрусу на території України та Румунії. Слова директора Румунського інституту фізики землі Георге Мермуряну, вочевидь, передали у ЗМІ з помилками, - зазначили експерти.

Румунські вчені дійшли висновку, що зона Вранча здатна утворити землетрус магнітудою до 8 балів за 12-бальною шкалою. Але вони в жодному разі не стверджують, що такі події колись відбудуться. Сейсмологи взагалі ніколи не роблять прогнозів щодо часу виникнення землетрусів, оскільки достатні дані для таких висновків зібрати надзвичайно важко.

УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Криму стався землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі