пʼятниця, 18 січня 2008 08:34

Біля берегів Індонезії зникло судно з 27 пасажирами

Власті Індонезії офіційно оголосили про зникнення біля берегів острова Мадура судна "Салджу емас" з 27 пасажирами на борту, повідомляє в п"ятницю національне інформагентство Антара.

Судно, що вийшло з мадурського порту Масалембу ще 14 січня і прямувало в порт Гресик на сусідній Яві, куди воно повинне було прибути наступного дня, так до цих пір і не дісталося до місця призначення, заявив начальник порту Масалембу Шайфул.

Спроби зв"язатися з пасажирами по стільникових телефонах також не мали успіху, додав він.

За словами начальника порту, у водах поблизу Мадури початі пошуково-рятувальні роботи, які ускладнюються проливним дощем і хвилями заввишки до двох метрів.

За даними радіостанції "Ельшинта", на борту зниклого судна також знаходилися три члени екіпажа.

Води найбільшого архіпелагу планети борознить безліч судів, що здійснюють сполучення між його більш ніж 17 тисячами островів. Через часті шторми і грози, а також застарівання і переповненість судів в Індонезії часто відбуваються морські катастрофи.

Найбільша з них мала місце в червні 2000 року у водах Молуккських островів, коли там затонув пором з майже 500 пасажирами на борту. Врятуватися вдалося лише десяти з них, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Індонезії зникло судно з 27 пасажирами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі