пʼятниця, 20 квітня 2007 15:35

Біля берегів Австралії знайшли яхту-примару (ФОТО)

В п"ятницю, 20 квітня, біля берегів Австралії була виявлена яхта без команди, повідомляється на сайті ВВС News. Двигуни працювали, стіл був накритий, але людей на борту не виявили.

Судно завдовжки 12 метрів помітили з вертольота в середу, а рятувальники піднялися на борт яхти тільки в п"ятницю. Все виглядало так, ніби команда випарувалася. Працювало радіо, на столі стояв включений ноутбук. Рятувальні жилети і сигнальні вогні залишилися на борту, всі вітрила були підняті. Уточнюється, правда, що одне вітрило було порване. Встановлено, що команда складалася з трьох чоловік - австралійців 56, 63 і 69 років. За даними San Jose Mercury News, вони мали намір огнути штат Північна територія і причалити в Західній Австралії.

Для пошуку моряків австралійські рятувальники задіювали дев"ять літаків і два вертольоти, а також чотири судна з добровольцями на борту. Яхту поліція відбуксирувала в порт. San Jose Mercury News з посиланням на австралійських метеорологів уточнює, що під час плавання дув помірний південно-східний вітер силою близько 9 метрів в секунду, і немає підстав вважати, що зникнення команди якось пов"язане з поганими погодними умовами, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Австралії знайшли яхту-примару (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі