пʼятниця, 25 квітня 2008 07:50

Більшість українців вважають Великдень великим святом (опитування)

Переважна кількість українців (87,7%) вважають Великдень справді великим святом.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у квітні 2008 року, передані агентству УНІАН.

При цьому майже кожен десятий респондент (9,4%) сприймає Великдень як звичайне свято, і лише 1,8% опитаних не вважають Великдень святом. Решта респондентів (1%) вагалися з відповіддю на питання.

Згідно з опитуванням, ставлення громадян до Великодня дещо змінилося за останні 6 років. Так у 2002 році дійсно великим святом Великдень вважали 80,7% опитаних, звичайним святом – 13,9%, не вважали святом – 4,5%, а 1% респондентів вагалися з відповіддю.

При цьому існує певна регіональна специфіка ставлення громадян до цього свята. Так, у Західному регіоні 97,6% опитаних сприймають Великдень як дійсно велике свято. Звичайним святом Великдень вважають 0,8% жителів Західного регіону, а не вважають його святом – 0,3% (решта – вагалися з відповіддю).

У решті регіонів ставлення громадян до Великодня є близьким між собою. Дійсно великим святом Великдень вважають 88,3% опитаних у Центральному регіоні, 84,8% – у Південному і 82,8% – у Східному регіоні. Як звичайне свято Великдень сприймають 10,1% жителів Центру, 8,9% жителів Півдня і 14,0 жителів Сходу України. Не вважають Великдень святом 1,1% респондентів у Центральному регіоні і по 3% опитаних у Південному і Східному регіонах.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 квітня 2008 року. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців вважають Великдень великим святом (опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі