понеділок, 28 березня 2011 16:13

Більшість українців підтримують протести вчителів

Більшість українців підтримують протести вчителів

Майже половина українців (45,3%) висловлюють готовність брати участь в акціях протесту, свідчать результати телефонного опитування "Протестні настрої українців", проведеного 25-27 березня 2011 Інститутом Горшеніна.

При цьому майже така ж кількість опитаних (48,5%) не готові брати участь у будь-яких акціях протесту, не змогли відповісти на дане питання 6,2% респондентів, повідомляється в прес-релізі дослідження, оприлюдненому в понеділок.

Крім того, 36% українців заявили, що змусити прийняти участь в акції протесту їх може зростання цін на товари і послуги. Для чверті опитаних (25,8%) такою причиною може стати не вчасно виплачена зарплата (пенсія, стипендія), а для кожного п'ятого (19,4%) - відсутність роботи або загроза її втрати. Високий рівень корупції може змусити прийняти участь в акціях протесту 17,1% опитаних, порушення громадянських прав і свобод - 14,8%, політична ситуація в країні - 7,7%. З інших причин можуть брати участь в подібних акціях 3,3% респондентів, а 7,3% - не змогли відповісти на дане питання. При цьому більше чверті українців (26,1%) заявили, що не візьмуть участі в акціях протесту ні за яких умов.

Більшість українців (77,6%) висловили підтримку Всеукраїнській акції протесту вчителів, яка пройшла 20 березня. При цьому кожен десятий опитаний (10,8%) поставився до даної акції байдуже, а 3,2% засудили її. Не знають про що пройшла в Україну акції протесту вчителів 8,4% респондентів.

Всього за випадковою вибіркою по телефону було опитано 1000 респондентів віком від 18 років у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -3,2%.

Нагадаємо, у всеукраїнській освітянській акції протесту в Києві, за оцінками вчительської профспілки, взяли участь 7 тисяч людей з 25 областей.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців підтримують протести вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі