середа, 21 травня 2008 18:11

Більшість українців незадоволені своєю професією

Майже 59% українців жалкують про вибір професії. З цього показника Україна опинилася на 2-му місці після Мексики. Такі результати дослідження компанії "Келлі сервісіз".

Це соціологічне опитування проводилося в 33 країнах, у тому числі - і в Україні. Так, у переліку країн, громадяни яких найбільш незадоволені шкільною освітою, опинилися Швеція, Норвегія, Данія, Туреччина, Україна, Росія та Італія. Зокрема, лише 37% українців на питання про якість шкільної освіти відповіли позитивно. Для порівняння - у Німеччині, Франції та Китаї взагалі 42% респондентів відповіли, що добре підготовлені школою до професійного життя.

Що стосується професійної освіти, то в так званих нових індустріальних країнах, зокрема, в Індії, Китаї та Індонезії, від 76 до 80% респондентів оцінюють свою освіту на "п"ятірку". У середньому ж по країнах, де проводилося соціологічне опитування, не мають претензій до профосвіти 65% респондентів. Це дослідження торкнулося й такої теми, як задоволеність обраною спеціальністю. Наприклад, у Німеччині 35% студентів і випускників не виключають або впевнені, що потрібно було реалізувати себе в іншій області.

Представниця "Келлі сервісіз Дойчланд" Ніколе Кауль розповіла, що дослідження проводилося шляхом міжнародного онлайн-опитування. Зокрема, опитані понад 100 тис. осіб. "Але кількість українців, які прийняли в ньому участь, було досить невеликим", - уточнила Н.Кауль, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців незадоволені своєю професією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі